Ensemble Storytelling

Eva Stegeman - viool
Folke Nauta - piano
Huib Ramaer - verteller

 

Klik hier voor de brochure.

Storytelling brengt romantische componistenverhalen. Het verhaal achter de muziek komt letterlijk tot leven middels klank, woord én beeld.

Wij nemen ons publiek mee op reis door een ongelooflijk rijke en inspirerende tijd. Brieven, dagboek-fragmenten, eenvoudige theatrale middelen, een moderne beamer, de concertvleugel die we aantreffen, de locatie waar we optreden, samen dragen ze ons klinkende verhaal. Beroemdheden komen zelf aan het woord. Door ook onze nieuwste vondsten uit de muziekarchieven te delen, maken we het publiek tot onze reisgenoot.

Programma 1. Sehnsucht nach Julius

Het verhaal van een unieke Noors-Nederlandse verbintenis. Brieffragmenten, verhalen en geestige anekdotes geven een intieme kijk in de belevingswereld van twee hecht bevriende componisten: de Noor Edvard Grieg en de 'Duitse Nederlander' Julius Röntgen. Het verhaal van hun vriendschap (van 1883 tot de dood van Grieg in 1907), gelardeerd met muziek voor viool & piano en piano solo van beide componisten.

Programma 2. Amanda back on tour!

Eerbetoon aan topvioliste Amanda Maier uit Zweden. Het verhaal van een gevierd violiste en miskend componiste, bewonderd door Grieg en Brahms, wier succesvolle internationale carrière abrupt tot een halt kwam na haar huwelijk met Julius Röntgen. Eva Stegeman (viool), Folke Nauta (piano) en Huib Ramaer (verteller) brengen romantische componistenverhalen in klank, woord en beeld. Het verhaal achter de muziek komt tot leven door middel van brieven, dagboekfragmenten en eenvoudige theatrale middelen. U als publiek wordt deelgenoot van een bijzondere reis. Violiste Eva Stegeman en pianist Folke Nauta spelen werken van het vergeten multitalent Amanda Maier (1853-1894) en de tijdgenoten met wie zij bevriend was, tot leven gebracht door Huib Ramaer in een vertelling met lichtbeelden, brieven, anekdotes en getuigenissen van vrienden als Brahms en Grieg. Deze voorstelling roept de sfeer op van het Amsterdamse muziekleven aan het eind van de 19de eeuw en belicht het vaak tragische lot van getalenteerde vrouwelijke musici in die tijd.

Klik hier voor de brochure van Storytelling