Tijdens het openingsconcert in de Nieuwe Kerk op woensdag 4 april 2018 ontving artistiek leider Eva Stegeman de Haagse Stadspenning uit handen van wethouder Joris Wijsmuller voor haar grote verdiensten voor het jaarlijkse kamermuziekfestival.

"Dit heeft te maken met de kwaliteit van de compositie, maar ook en vooral met het optreden van de eerste violist Eva Stegeman die de klankkleur op een hoger plan tilt. [..'] Meteen is er die zuiverzijde klank van de eerste viool."

"Dat na het opzwepende zigeunerstrijkje in het slotdeel het publiek en masse 'bravo' roepend uit de kerbanken omhoog sprong, had alles te maken met de briljante vertolking van het gelegeneheidskwartet van dienst.

The next edition of Eva's festival is coming up!

DHFM 100% Haags

Column (NL) geschreven voor programma 'Kunstlicht' | Radio Den Haag FM

LIVE - door Eva Stegeman

"Die niederländische Violinistin Eva Stegeman, in diesem und dem nächsten Konzert auch DKN-Konzertmeisterin, gestaltete das 'Lied von der Weide' auf ihrer Rogeri zauberhaft verhalten." -

Eva Stegeman

"Je kunt honderd dingen verzinnen om mensen naar concerten te lokken, maar het gaat erom dat mensen in stilte van een mooi live concert genieten. Daar ontstaan dingen die niemand van te voren kan bedenken.

"Eine dankbare Aufgabe für die Solistin Eva Stegemann, die ihren Part mit grosser Hingabe spielte: technisch absolut perfekt und mit überzeugendem Ausdruck, wobei sie noch die Leitung übernehmen konnte - ein Glanzleistung." - Dalheimer Westfalenblatt, 6. Augustus 2013