European Union Chamber Orchestra

Sinds 2033 is Eva Stegeman een van de directors (dirigerend concertmeester) van het European Union Chamber Orchestra. Dit orkest treedt op zonder dirigent; de concertmeester leidt vanaf de eerste stoel.

Het European Union Chamber Orchestra is in 1981 opgericht met muzikanten uit de lidstaten van de EU. Het orkest biedt unieke kansen en ervaringen voor jonge muzikanten aan het begin van hun professionele carrière.

 

EUCO, director Eva Stegeman

 

Foto: Julian Foxon

Vanaf 2005 concentreert het EUCO zich op optreden in heel Europa, vooral in de nieuwe lidstaten. Jaarlijks zijn er tussen de 50 en 60 concerten, in 73 landen in diverse zalen, zoals het prestigieuze Concertgebouw in Amsterdam, de Frankfurter Alte Oper, de Sala Verdi in Milaan, het Palau de la Musica in Valencia en vele grote zalen in Britannië. 

Het orkest heeft opgetreden op internationale festivals zoals het Glasperlenspiel, Mecklenburg Vorpommern, Emilia Romagna, Flanders, Echternach en Bodensee. Al toerend doet het orkest heel Europa aan, maar in 2010 bijvoorbeeld ook Zuid-Amerika, in 2013 Turkije en in 2015 Egypte.

 

EUCO in Riga 2006

MP3: NOG TOEVOEGEN

 LIVE-recording Sept 18th 2006: Haydn Symphony no. 65 in A (Presto): European Union Chamber Orchestra/Eva Stegeman-director